Fläskfilé med bacon och vinbär 2-3 port
1 fläskfilé
5 skivor bacon
salt, peppar
1/4 dl vatten
1,5 dl grädde
3 msk mjukost (kan uteslutas)
1/4 msk vinbärsgelé
1 tsk soja
Garnering:
vinbär, färsk timjan
Putsa fläskfilén, salta och peppra den lätt. Vira baconet runtom.
Stek köttet runtom och lägg den i en eldfast form. Tillsätt vattnet.
Ställ formen mitt i ugnen och stek klart ca 30 – 35 minuter.
Ta upp filén och fira den i i folie. Sila skyn och häll den i en kastrull.
Tillsätt grädden och låt koka upp. Blanda i osten och smaka av med gelé och soja.
Ta bort folien och skär köttet i skivor. Lägg det i en form och häll såsen bredvid.
Garnera med vinbär och timjankvistar.
Servera klyftpotatis eller hasselbackspotatis och grönsallad till.