Linssoppa Indisk smak 2 port
(stark)
olja
½ lök i tärningar
1 vitlöksklyfta
1 liten morot i slantar
½ msk curry
1 dl röda linser
½ msk riven färsk ingefära (eller 1/2 tsk malen ingefära)
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
citronpeppar
Skölj linserna.
Fräs lök och vitlök i olja utan att det tar färg.
Tillsätt morötter och curry. Fräs ytterligare 1 minut.
Rör ner linser, ingefära, vatten, buljongtärning och kokosmjölk.
Smaksätt med citronpeppar.
Låt soppan koka under lock tills linserna är mjuka, beroende på linserna, ca 10 – 15 minuter.
Mixa soppan slät.
Servera med yoghurt, kryddgrönt och naanbröd.
Tomat – och linssoppa 2 port
olja
½ lök i tärningar
1 vitlöksklyfta
1 dl röda linser
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl passerade tomater
1 tsk paprikapulver
½ tsk timjan
½ tsk basilika
ev. salt och peppar
Till servering:
125 g riven mozarella eller créme fraiche
och färsk basilika i småbitar
Skölj linserna.
Fräs lök och vitlök i olja utan att det tar färg.
Rör ner linser, vatten, buljongtärning och krossade tomater.
Smaksätt med paprikapulver, timjan och basilika.
Låt soppan koka under lock tills linserna är mjuka, beroende på linserna, ca 10-15 minuter .
Toppa soppan med riven mozarella eller créme fraiche och basilika i små bitar.
Servera direkt med bröd och ost.