Muffins

image_print

Vinbärsmuffins 12 st

1 ägg
1 dl strösocker
½ dl mjölk 50 g smält smör
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vinbär

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda smör och mjölk och tillsätt det. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl och rör i smeten. Klicka smeten i muffinsformar eller i en muffinsplåt. Lägg bären ovanpå smeten i formarna. Grädda i 200 grader 10 – 15 minuter. Strö florsocker över vid servering.

Vardagsmuffins 20 st

2 ägg
2 dl socker
100 g smör (smält)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl mjölk

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret och mjölet. Sist mjölken.
Grädda i muffinsformar i 225 graders ugnsvärme i 10 – 12 min i mitten av ugnen.
Tips! Vaniljsockret kan bytas mot saft och skal av 1 apelsin eller citron

Satsen räcker till 6 jumbomuffins. Gräddas i 200 grader ca 15 min.

Farmors russinmuffins ca 20 st
(feta och goda)

150 g margarin
2 dl socker
2 st ägg
rivet skal av ½ citron
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl russin
½ dl varmt vatten

Rör fett och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget, smaksätt med citron. Blanda mjöl, bakpulver och russin, rör detta i smeten tillsammans med vattnet.
Fördela smeten i formarna och grädda muffisen i mitten av ugnen ca 10 min. i 225 grader.