Juldesserter

image_print

Ris a la Malta

5 dl risgrynsgröt
1,5 – 2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker

Vispa grädden, smaksätt med vaniljsockret. Blanda med gröten.
Servera med saftsås och hallon.

Apelsinris

Som ovan, men ris a la Malta blandas med apelsinbitar.
Skala apelsinerna, ta bort den vita hinnan. Skär i mindre bitar.

Skumtomte pannacotta

100 g skumtomtar
5 dl mellangrädde (visp)

Garnering:
skumtomtar
vispad grädde
färska bär tex hallon

Klipp skumtomtarna i mindre bitar
Koka upp grädden, lägg ner godiset och rör tills dom smält.
Häll upp i små glas eller små skålar.
Låt stelna i kylen, 3 timmar eller mer.

Kesellaris med hallon 4 port

100 g risgrynsgröt (hemkokt eller färdigköpt)
1 burk vaniljkesella
200 g frysta, något tinade hallon
Garnera med citronmelis

Blanda risgrynsgröt och vaniljkesella. Bottna fyra glas eller portionsformar med hallon.
Fördela risblandningen över bären och garnera med citronmeliss.

Fruktsallad med mandelgrädde

1 burk fruktcoctail (Låt spadet rinna av)
Servera till:
Vispgrädde vispas och blandas med riven mandelmassa.