Ris a la Malta
5 dl risgrynsgröt
1,5 – 2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Vispa grädden, smaksätt med vaniljsockret. Blanda med gröten.
Servera med saftsås och hallon.
Apelsinris
Som ovan, men ris a la Malta blandas med apelsinbitar.
Skala apelsinerna, ta bort den vita hinnan. Skär i mindre bitar.
Skumtomte pannacotta
100 g skumtomtar
5 dl mellangrädde (visp)
Garnering:
skumtomtar
vispad grädde
färska bär tex hallon
Klipp skumtomtarna i mindre bitar
Koka upp grädden, lägg ner godiset och rör tills dom smält.
Häll upp i små glas eller små skålar.
Låt stelna i kylen, 3 timmar eller mer.
Kesellaris med hallon 4 port
100 g risgrynsgröt (hemkokt eller färdigköpt)
1 burk vaniljkesella
200 g frysta, något tinade hallon
Garnera med citronmelis
Blanda risgrynsgröt och vaniljkesella. Bottna fyra glas eller portionsformar med hallon.
Fördela risblandningen över bären och garnera med citronmeliss.
Fruktsallad med mandelgrädde
1 burk fruktcoctail (Låt spadet rinna av)
Servera till:
Vispgrädde vispas och blandas med riven mandelmassa.