Jordgubbstårta

image_print

Jordgubbstårta

Tårtbotten Liten:
2 st ägg
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 dl varmt vatten

Tårtbotten Stor:
3 st ägg
3 dl socker
2,25 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl varmt vatten

Smörj och bröa en 1½ liters alt. 2 liters rund bakform.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Tillsätt vattnet. Häll smeten i formen. Grädda i 200 graders ugnsväme i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Pröva med en sticka.

Låt kakan kallna och dela den sedan i tre bottnar.

Garnering:
3 – 4 dl Vispgrädde
Jordgubbar
citronmeliss- eller myntablad
eller kanske ätbara blommor

Fyllning:
Mosa 2 dl jordgubbar och blanda med lite vispad grädde. Bred fyllningen mellan bottnarna. Vispa grädden, bred den över tårtan och garnera den med hela jordgubbar.

Jordgubbstårta med citronmeliss