Thaigryta med röd currypasta
Gaeng Ped Muu
2 port:
250 – 300 g fläskfilé
1,5 msk olja
1,5 msk röd currypasta eller Panang Curry Paste
2,5 dl kokosmjölk
½ torkad kaffir- limeblad (blötlagd i 10 min sedan strimlade)
½ tsk socker
1 msk fisksås eller salt efter behov
25 g strimlad bambuskott (burk)
½ msk hackade basilikablad
4 port:
500 – 600 g fläskfilé
3 msk olja
3 msk röd currypasta eller Panang Curry Paste
5 dl kokosmjölk
1 torkad kaffir- limeblad (blötlagd i 10 min sedan strimlade)
1 tsk socker
2 msk fisksås eller salt efter behov
50 g strimlad bambuskott (burk)
1 msk hackade basilikablad
Skär fläskfiléen i strimlor, bryn den i olja och ta upp köttet.
Hetta upp oljan i en wok och stek currypastan under omrörning på
medelstark värme i några minuter. Tillsätt kokosmjölken och limebladen.
Smaka av med fisksås alt. salt. Låt sjuda, rör om då och då.
Tillsätt fläskfiléen och bambuskott. Låt alltsammans koka ca 5 minuter.
Serveras med jasminris.