Shrikand 4 port
5 dl grekisk eller turkisk yoghurt
½ paket saffran + hett vatten (låt svalna)
½ tsk malen kardemumma
5 msk florsocker (ev. mer)
Dekoration:
grovhackad mandel eller pistagenötter
Vispa yoghurten med elvisp pösigt. Vispa i saffran, kardemumma och socker. Låt shrikanden stå ca 1 timme i kylen. Skeda upp den i fina glas eller skålar och toppa med hackade mandlar eller pistagenötter.
Srikand mango och yoghurtdessert 4 port
4 dl grekisk eller turkisk yoghurt
2 msk florsocker
1 st mogen mango
1 st vaniljstång
Dekoration:
grovhackade pistagenötter
Vispa yoghurten med elvisp pösigt. Tillsätt florsockret , gröp ur vaniljfröna ur stången med en vass kniv och vispa ihop allt till en slät konsistens. Ställ den kallt.
Skala mangon och skär den i bitar, kör i en matberedare till en slät puré. Om du har en stor mango kan du spara några bitar som dekoration. Skeda upp shrikand i fina glas, toppa med mangopuré eller grovhackade pistagenötter och servera.