Tacopaj

image_print


Tacopaj

3 dl vetemjöl
125 g kallt smör
3 msk kallt vatten

Fyllning 1:
400 g köttfärs
1 påse Taco kryddmix
lite vatten
2 tomater

Fyllning 2:
2 dl créme fraiche
1 vitlöksklyfta
chilifrukt, jalapenjo eller fefferoni (kan uteslutas)
75 g riven ost (Tex Mex)
Salt och vitpeppar

Pajdeg: Blanda ihop ingredienserna till degen och tryck ut den på botten i en pajform.
Låt vila i kylen ca 15 minuter.
Nagga botten och förgrädda i 200 grader i 15 minuter.

Fyllning 1: Stek färsen och tillsätt kryddmixern. Lägg köttfärsblandningen i det förgräddade pajskalet.
Skär tomaterna (och ev. chilin) i bitar och strö över köttfärsen.

Fyllning 2: Blanda créme fraiche med pressad vitlök och riven ost. Häll detta över köttfärsen.
Strö lite riven ost över.

(OBS! båda fyllningarna ska vara i pajen)

Grädda ytterligare 20 minuter i 200 grader.
Servera med sallad.