Keftedes

image_print

Keftedes – Grekiska köttbullar

Grekiska köttbullar 4 port
Keftedes

500 g lammfärs eller nötfärs
2 pressad vitlöksklyfta
1 ägg
4 msk ströbröd + 8 msk vatten
1 tsk oregano eller persilja
1 tsk salt
peppar
olivolja

Tomatsås:
1 lök finhackad
1 msk olja
4 dl passerade tomater
2 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
svartpeppar och oregano
ev.lite kajennpeppar

Sås: Fräs löken i olja.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen småkoka 20 minuter.

Köttbullar: Låt ströbrödet svälla i vattnet en stund. Tillsätt ägg, färs och kryddor.
Knåda till smidig färs. Rulla köttbullar och bryn dem i olivolja runt om.
Låt färsbullarna sjuda i såsen och servera med kokt ris.