Kyckling Marengo

image_print

Kyckling Marengo 2 port:

300 g kycklingfilé
olivolja till stekning
salt

Sås:
olja till stekning
1/2 lök i skivor
1 finhackad vitlöksklyfta
1,5 dl passerade tomater (helst Mutti)
1 dl vatten (eller torrt vitt vin)
1/2 hönsbuljongtärning
2 tsk kinesisk soja
1 tsk torkad oregano (ev. mer)
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 tsk torkad timjan

champinjoner i kvartar
paprika i strimlor

Dela kycklingen i mindre bitar och bryn den runt om i olja. Salta och lägg i en ugnsform.
Sås:
Bryn löken och vitlöken i olja. Häll över passerade tomaten, vatten och buljongtärningen. Tillsätt soja och kryddorna. Låt puttra en stund och häll såsen över kycklingen.
Stek champinjonerna och paprikastrimlorna, tillsätt till grytan.
Ugnstek grytan i 200 grader ca 30 minuter. (kolla att kycklingen är klar)

Servera kycklingen med ris, potatis eller pasta.