Chokladbollar 25 st
100 g margarin eller smör
3/4 dl socker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl havregryn
2 msk starkt kallt kaffe
Garnering:
Pärlsocker, kokosflingor eller strössel
Skär matfettet i mindre bitar. Blanda med socker, kakao, vaniljsocker och havregryn för hand eller kör i en matberedare. Häll i kaffet och blanda snabbt ihop till en smet. Forma till små kulor
som rullas i önskad garnering. Ställ dom i kylen eller i frysen.
Chokladbollar Lyx 20 – 25 st
100 g smör
1,25 g socker
2,5 dl havregryn
4 msk kakao
1/2 dl starkt kaffe
Garnering:
200 g mörk blockchoklad
kokosflingor
Blanda samman alla ingredienserna till en smidig deg.
Rulla ut smeten till runda kulor och ställ dem kallt 1 timme.
Smält blockchokladen och rulla kulorna i chokladen och därefter i kokosflingorna.
Sätt chokladkulorna i pappersformar.