Fläskschnitzel och Schweizerschnitzel

image_print

Fläskschnitzel 2 port

2 st schnitzlar av skinka
salt och peppar

Dubbelpanering:
vetemjöl
ägg
ströbröd

Smör eller margarin till stekning
Ev. citronpeppar

Sätt schnitzlarna i en plastpåse och banka med en liten kastrull så dom blir platta.
Salta och peppra. Vänd i vetemjöl, ägg och ströbröd. Låt schnitzlarna vila en stund så paneringen fastnar.
Stek dom i smör eller margarin på båda sidor.
Tips: Krydda med citronpeppar under stekning.

Servera med kokt eller stekt potatis. Gröna ärter och citronskivor.

Schweizerschnitzel

2 port

4 skivor skinka (tunna) ca 500g
2 – 4 ostskivor, lagrad
2 tunna skivor rökt skinka

Panering:
1 ½ msk vetemjöl
3/4 tsk salt
½ krm vitpeppar
½ stort ägg
3/4 msk senap
½ dl ströbröd

Lägg köttsidorna bredvid varandra.
Täck hälften av dem med ost och skinka.
Lägg på de återstående köttskivorna.
Fäst ihop kanterna på ett par ställen med tandpetare.
Vänd schnitzlarna först i vetemjöl blandad med salt och peppar.
Sen i uppvispat ägg blandat med senap och sist ströbröd.
Låt dem ligga en stund så att paneringen stelnar.
Bryn lite margarin eller smör i en stekpanna och stek schnitzlarna på svag värme 3 – 5 minuter på var sida.
Servera potatisklyftor eller kroketter och grönsaker till.