Aubergine tournedos med mozzarellafyllning 2 port
1 auberginie
75 g mozzarellaost
salt o peppar
1 msk parmesan
1 tsk graham masala
Auberginetournedos: Sätt ugnen på 175°C.
Skär auberginerna i 4 tjocka skivor (för 4 port), ca 5 cm. Häll av och skiva mozzarellan.
Skär ett snitt i varje aubergineskiva. Stek bitarna på över- och undersidan. Salta och peppra.
Lägg mozzarellaskivorna i snittet. Lägg auberginen i en ugnssäker form.
Strö över parmesanost och krydda med garam masala.
Sätt in nederst i ugnen i ca 10 minuter.
Tryffelsky
1 dl rödvin
1 dl grönsaksbuljong (för 1 dl buljong krävs ½ msk fond eller ½ tärning + vatten)
2,5 msk japansk soja
½ tsk tryffelolja
½ msk maizena majsstärkelse
salt och peppar
½ msk smör (rumsvarmt)
Tryffelsky: Koka ner rödvinet till hälften.
Tillsätt grönsaksbuljong, soja och tryffelolja. Rör ut maizena i lite vatten och red av.
Smaka av med salt och peppar. Rör i smöret vid servering.
Servera med vitlökspotatis (se receptbanken) och gratinerad tomathalva.
Gratinerad tomathalva:
4 st halvor
2 st tomater
5 soltorkade tomater
1,25 dl brödsmulor av franskbröd
½ gul lök
½ msk kapris
1 kvist persilja (finhackad)
2 kvistar färsk basilika (finhackad)
4 msk olivolja
salt
1 torkad chilifrukt eller svartpeppar
ströbröd
Dela tomaterna i två delar, ta bort kärnhuset och låt tomaterna rinna av.
Värm upp 4 msk olivolja i en stekpanna och bryn det torra brödet tills de får färg.
Hacka soltorkade tomater i små bitar.
Finhacka löken och fräs den mjukt i stekpanna i 2 msk olivolja
Tillsätt soltorkade tomater, persilja och basilika. Blanda resten av ingredienserna och peppra.
Fyll tomathalvorna med blandningen och ställ dem i en ugnssäker form.
Strö på ströbröd och ringla över olivolja.
Gratinera i ugnen 180 grader i 45 min. Låt svalna några minuter.