Indiska kycklingspett med raita
2 port:
2 st kycklingfileér
Marinad:
1 dl matlagningsyoghurt
2 tsk graham masala
1 tsk grillkrydda
1 tsk gurkmeja
vitlökspulver
lite cayennepeppar
½ tsk salt
4 port:
4 st kycklingfileér
Marinad:
2 dl matlagningsyoghurt
4 tsk graham masala
2 tsk grillkrydda
2 tsk gurkmeja
vitlökspulver
lite cayennepeppar
1 tsk salt
Blanda yoghurt och kryddorna. Lägg kycklingen i marinaden och låt köttet ligga i ca 30 minuter. Trä kycklingbitarna på grillspett.
Stek i ugn på 175°C med gillvärme tills köttet är klart, ca 20 – 25 min. Servera med basmatiris och raita.
Raita 4 port
Dressing som balanserar den kryddstarka maten
2 dl matyoghurt
1 msk hackad färsk mynta
1 pressad vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
Blanda alltsammans.
Serveras till bröd, kött, kyckling fisk och vegetariska rätter.
(Tips! Det finns färdig raitamix som är jättegod att blanda med matlagningsyoghurten.)