Havreflan

image_print

Havreflan
(45 – 50 st enkla)

Gör smeten i en kastrull:

150 g smält margarin
2 dl havregryn
2 dl strösocker
½ dl grädde eller mjölk
½ dl sirap
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Smält matfettet. Blanda det med havregryn, socker, grädde och sirap.
Tilsätt vetemjölet blandat med bakpulvret. Rör om ordentligt.
Klicka ut smeten på smorda och mjölade plåtar. OBS! Kakorna flyter ut, så det måste vara stort avstånd emellan.
Grädda i ugn vid 200 grader 4-6 min för varje plåt.
Lossa kakorna med vass kniv och låt dem kallna på galler.

Man kan lägga ihop kakorna två och två med smörkräm eller lemon curd mellan, eller glasera kakorna med smält blockchoklad .

Fyllning:

Margarin
florsocker
vaniljsocker.

Rör fyllningen poröst. Lägg ihop två kakor med fyllning mellan.