Spansk omelett med chorizo

image_print

Spansk omelett med potatis och chorizo

150 g potatis
1 msk rapsolja
1 st chorizo
0,5 st röd paprika
0,5 gul lök

5 st ägg
1/4 dl grädde (eller mjölk)
1 vitlöksklyfta
1 dl riven lagrad ost (spara lite till topping)
1 msk gräslök
lite salt
5 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Använd stekpanna som tål ugnsvärme.
Det går bra att använda tex pajform.
Skala och tärna potatisen i 1,5 x 1,5 cm´s kuber.
Stek i rapsolja i en stekpanna i 5 minuter på medelvärme.
Skiva chorizon, tärna paprikan och skiva löken tunt.
Lägg allt i en stekpanna och stek ytterligare 5 minuter.
Knäck äggen i en bunke. Tillsätt grädde, salt, peppar, ost och gräslök och pressad vitlök.
Vispa ihop äggblandningen och häll den över potatisblandningen och stek sakta på medelvärme i 5 minuter.
Toppa omeletten med resten av osten och grädda klart den i ugnen i ca 10 minuter tills den stelnat.
Servera med tomatsallad.