Köttbullar och prinskorv

image_print

Julköttbullar

1 kg nötfärs eller blandfärs
1 dl ströbröd
1,5 dl gräddmjölk eller vatten
½ lök grovriven
2 ägg
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk kinesisk soja
ev. salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 tsk malen kryddpeppar

smör och rapsolja till stekning

Bryn den grovrivna löken och låt den kallna.
Låt ströbrödet svälla i gräddmjölken.
Blanda färsen väl med lök, kryddor, salt, ströbröd/gräddmjölk och ägg.
Forma små fina köttbullar och stek dem gyllenbruna i smör och rapsolja.
Fyll bara stekpannan till 3/4 åt gången och skaka ofta under stekningen.

Köttbullarna kan stekas i ugnen på en långpanna som är klädd med bakplåtspapper i 225 – 250 grader, tills dom får vacker färg.

Prinskorvar köps färdiga. Steks i smör.