Marängtårta

image_print

Marängtårta
Kallas även Pinocciotårta

50 g smör eller margarin
1 ½ dl socker
4 äggulor
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
4 msk mjölk

Maräng:
4 äggvitor
2 dl socker

Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 – 4 dl färska blåbär eller ½ pkt (á 275 g) djupfrysta
1 – 2 bananer

Rör matfettet och socker poröst. Tillsätt gulorna ,en i taget.
Blanda mjöl och bakpulver.Vänd ner blandningen i smeten omväxlande med mjölken.
Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna.

Vispa vitorna till hårt skum.Bred marängen över sockerkakssmeten.
Grädda i 175 graders ugnsvärme, ca 20 minuter. Ta bort bakplåtspappret och låt kakan kallna.
Skär den i två halvor.

Vispa grädden och bred den över den ena bottnen. Strö över blåbär. Används djupfrysta så låt de bara halvtina.
Skiva bananen och lägg på. Lägg på den andra halvan.