Bananpannkakor med chokladsås och kokos 2 port
Pannkakssmet 2 port
2 ägg
4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
salt
smör eller margarin till stekning
Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt mjölet under vispning till en klimpfri smet. Smaksätt med salt. Låt smeten stå och svälla en stund.
Ta 1 dl till varje pannkaka. Grädda pannkakorna guldbruna på båda sidor på medelvarm värme. Låt dem svalna.
Fyllning:
1/2 banan per pannkaka
2 port vaniljsås (mix)
Garnering:
Chokladsås
Kokosflingor
Chokladsås: (lika delar socker, kakao och vatten)
Koka egen chokladsås eller använd färdigt chokladsås från en tub.
Skiva bananerna och lägg på ena halvan av pannkakan och häll chokladsås över.
Vik ihop pannkakan. Fortsätt med resten av pannkakorna.
Garnera pannkakorna med chokladsås och strö på kokosflingor.
Servera med glass.