Sockerkaka med olika smaksättningar
2 st ägg
2 dl socker
50 g smält margarin
1 dl mjölk
2,75 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
(1 msk vaniljsocker)
Ugn 175 grader ca 35 – 40 minuter
Vispa ägg och socker poröst
Smält margarinet, blanda med mjölk
Blanda mjöl och bakpulver.
Rör i vätska och torra ingredienserna växelvis i smeten.
Gräddas i smord och bröad form. Pröva med sticka att kakan är genomgräddad.
Apelsinkaka:
rivet apelsinskal
byt ut vätskan mot pressad apelsin
Pepparkaka:
1 tsk kanel, 1 tsk kardemumma, 1 tsk ingefära, 1 tsk malen nejlika
Kanelkaka:
1 msk kanel
Kardemummakaka:
1 msk kardemumma
Chokladkaka:
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker