Sockerkaka

image_print

Sockerkaka med olika smaksättningar

2 st ägg
2 dl socker
50 g smält margarin
1 dl mjölk
2,75 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
(1 msk vaniljsocker)

Ugn 175 grader ca 35 – 40 minuter

Vispa ägg och socker poröst
Smält margarinet, blanda med mjölk
Blanda mjöl och bakpulver.
Rör i vätska och torra ingredienserna växelvis i smeten.
Gräddas i smord och bröad form. Pröva med sticka att kakan är genomgräddad.

Apelsinkaka:
rivet apelsinskal
byt ut vätskan mot pressad apelsin

Pepparkaka:
1 tsk kanel, 1 tsk kardemumma, 1 tsk ingefära, 1 tsk malen nejlika

Kanelkaka:
1 msk kanel

Kardemummakaka:
1 msk kardemumma

Chokladkaka:
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker