Blåbärspaj
Pajdeg med vatten:
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör eller margarin
2 – 3 msk kallt vatten
Pajdeg med ägg: (blir lite frasigare)
3 dl vetemjöl
2 msk socker
150 g smör eller margarin
1 ägg
Ugn 200 – 225 grader
Förgrädda pajskalet ca 15 min. Häll i fyllningen och grädda ytterligare 15 minuter.
Hallonpaj
150 g margarin eller smör
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
225 g hallon
1 msk potatismjöl
Rör ihop margarin, socker och vaniljsocker.
Tillsätt ägget.
Blanda vetemjöl och bakpulver, Rör ner det i smeten.
Tryck degen i en pajform.
Strö över hallonen, sikta över 1 msk potatispulver
Grädda i 175 grader ca 45 minuter.