Chokladrutor 50 bitar
(Med två olika glasyralternativ att välja)
6 ägg
5 dl socker
5 dl vetemjöl
1 dl cacao
3,5 tsk bakpulver
2,5 dl vatten
250 g smör
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, cakao och bakpulver.
Rör i de torra siktade ingredienserna försiktigt i ägg/socker-smeten.
Tillsätt det smälta smöret tillsammans med vattnet.
Grädda i smord och bröad långpanna i 200 grader 15-20 min.
Glasyr: se nedan.
Ställ kakan i kylen innan den skärs i rutor.
Alt 1: Glasyr med florsocker:
200 g florsocker (3,5 dl)
4 msk smält smör
2-3 msk starkt kaffe
2 msk cacao
lite vaniljsocker
Blanda alltsammas i en kastrull. Hetta upp och bred glasyren varm
på den färdiggräddade kakan.
Strö över strössel eller kokos medan glasyren är varm.
Alt 2: Glasyr med blockchoklad:
1,5 dl vispgrädde
225 g blockchoklad
Koka upp grädde, blanda i blockchoklad i bitar. Obs! får ej kokas.
Bred fyllningen på den kalla kakan strö över strössel eller kokos.