Morotskaka 24 bitar
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
1 st lime (saften av)
2 dl rapsolja
6 dl finrivna morötter (ca 400 g)
Frosting:
200 g färskost naturell (rumsvarmt)
100 g smör (rumsvarmt)
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Limesocker:
1/2 dl strösocker
1 – 2 st lime rivet skal
Ugnstemperatur:
Vanlig ugn +175 grader
Varmluft +150 grader.
Skala och riv morötterna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ihop torra ingredienserna och rör ner det i äggsmeten.
Tillsätt pressad lime, olja och vänd ner rivna morötter.
Klä en långpanna (32×24 cm) med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda kakan nedre delen ugnen ca 35 – 45 minuter, pröva med en tandpetare att kakan känns genomgräddad. Tiden kan variera mellan ugnarna. Låt kallna i långpannan. Skär den kalla kakan i rutor.
Frosting:
Vispa ihop alla ingredienserna fluffigt med elvisp. Bred ut den över rutorna. Gör mönster diagonalt med hjälp av en gaffel.
Limesocker:
Blanda ihop socker och riven limeskal. Strö över kakan.
Morotskaka sockerfri
3 ägg
3/4 dl stevia strö
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
3 msk rapsolja
3 små rivna morötter
Frosting:
100 g färskost naturell
2 msk stevia strö
30 g smör (rumsvarmt)
1 krm vaniljpulver
Rivet skal av 1 lime