Fläskfilé 10 port
Dubbelmarinerad
1,5 kg Fläskfilé eller ytterfilé
Marinad 1:
2,5 vitlöksklyftor krossade
1,25 dl vatten
2,5 dl vitt eller rött vin
1,25 dl olivolja
7 krm torkad timjan
Marinad 2:
1,5 st Vitlöksklyftor, finhackade
1 st röd färsk chili
3,5 msk kinesisk eller japansk soja
3,5 msk röd balsamvinäger eller vanlig vinäger
1,75 dl olivolja
3,5 msk bladpersilja, finhackad
Lägg ner köttet i marinad 1. och låt det ligga ett par timmar, eller helst över natten.
Sätt ugnen på 175 grader.
Tag upp köttet och torka av det. Kasta marinaden.
Bryn köttet i olivolja och lägg den i ugnsformen.
Stek klart i ugnen ca 20 – 30 minuter tills köttet har innertemperatur +68 grader.
Lägg ner det varma köttet i marinad 2. Vänd köttet i marinaden ett par gånger.
Skiva köttet i tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat.
Smaka av marinaden med salt, peppar och olivolja. Ringla över köttet.
Servera gärna med Fransk potatissallad