Chorizopasta

image_print

Chorizopasta 2 port:

150 g valfri pasta

Rapsolja till stekning
150 g färsk chorizo, skivad
1/2 hackad lök
1 vitlöksklyfta, finriven
1/2 spetspaprika, strimlad
1/2 tomat, tärnad
1 msk tomatpuré
1 dl créme friche
salt och peppar

Topping:
Riven ost, parmesan eller Västerbottensost
Färsk basilika

Koka pastan al dente, låt den rinna av, men spara lite av pastavattnet.

Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs lök, vitlök och tomatpuré på medelhög värme ca 3 minuter.
Tillsätt chorizo, paprika och tomat, fräs ytterligare 10 – 15 minuter.
Tillsätt créme fraiche och lite av pastavatten. Smaka av med salt och peppar.
Blanda den kokta pastan i såsen och koka altsammans några minuter till.

Lägg upp på pastatallrikar, toppa med ost och basilika.