Kryddstark köttfärsröra i majsbröd 2 port
Färsröra:
250 g köttfärs
½ gul lök
2 st vitlöksklyftor tunt skivade
½ tsk chilipulver
2 krm cayennepeppar
svartpeppar
ev. tacokrydda
2 dl passerade eller krossade tomater
½ tärning köttbuljong
½ dl rött vin
Stek köttfärsen och löken. Krydda.
Tillsätt passerad/krossad tomat, köttbuljong och rött vin.
Låt sjuda 15 – 20 min.
Majsbröd:
Blanda:
½ dl majsmjöl
0,75 dl vetemjöl
lite socker
1/4 msk bakpulver
1/2 tsk chilipulver
Arbeta in:
1 msk olivolja
Blanda med:
3/4 dl mjölk
1 st äggvita
- Smörj 7,5 dl:s eldfast form. Sätt ugnen på 225 grader.
- Häll majsbrödsdegen i formen.
- Lägg köttfärsröran mitt på degen, men lämna 1,5 cm runt kanterna.
- Baka 25 min i ugnen.
Pensla brödkanten med smält smör. Låt stå 5 min.
Servera med sallad.