Marockanska biffar

image_print

Marockanska biffar 4 port

500 g nötfärs
1,5 dl vatten
4 msk ströbröd
1 ägg
½ gul lök, hackad
1 pressad vitlöksklyfta
2-3 msk hackade mandlar
½ msk olja
1 msk tomatpuré
½ – 1 msk Afrikan Durban Curry (eller indisk curry)
½ – 1 tsk salt
Koriander, färsk eller torkad
Olivolja till stekning

Blanda ströbröd med vatten och låt det svälla.
Tillsätt ägg och sedan köttfärsen.
Fräs lök, vitlök och mandel i olivolja utan att de får färg, blanda i färsen.
Smaksätt färssmeten med tomatpuré, Durban Curry, salt och koriander.
Stek pannbiffar i olja, 5 minuter på vardera sida.
Servera med Marockansk cous cous,

Marockansk cous cous 4 port

3 dl vatten + 1 tsk salt
3 dl cous cous

1 dl Mango i tärningar (färsk eller fryst)
1 tomat i tärningar
1 dl russin
1 msk Green Harissa
4 msk olivolja

Koka upp vattnet med salt. Tillsätt cous cous, lägg på locket och låt stå 5 minuter.
Blanda i mango, tomater och russin. Smaksätt med Green Harissa och olivolja.