Panerad spätta med Zucchinigratäng

image_print

Stekt panerad spätta 2 port

4 spättafileér
salt
1 litet ägg
1 dl ströbröd
citronpeppar

Till stekning smör eller margarin.

Vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda ströbrödet med salt.
Salta spättafiléerna och lägg dom dubbelt.
Vänd de dubbla filéerna först i ägg och sedan i ströbrödet.
Krydda med citronpeppar och låt dem ligga 5 minuter på skärbredan.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek dubbla filéerna på mellanstark värmer
ca 4 minuter per sida.
Servera med potatismos, zucchinigratäng och citronskivor.

Tips! Filéerna kan fyllas med tex philadelphiaost

Zucchinigratäng 2 port

1 st tvättade zucchini
3 st färska tomater
timjan (färsk eller torkad)
salt, peppar
½ dl mellangrädde
50 g lagrad ost

Skiva zucchinin och fräs i smör i en vid stekpanna. Skiva tomaterna.
Lägg grönsakerna i en smord ugnsform och krydda med timjan, salt och peppar.
Slå på grädden och strö över riven ost. Gratinera i 200 grader ca 25 – 30 min.