Snabba laxen och cous cous

image_print

Snabba laxen

2 port:
2 bitar portionslaxar
olivolja eller smält smör
citronpeppar

4 port:
2 bitar portionslaxar
olivolja eller smält smör
citronpeppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla laxen med olja eller smör. Strö över citronpeppar.
Grädda laxen i ugnen 15 – 20 minuter.
Halvera 1 tomat, pensla med olivolja, salta och krydda med oregano. Låt den gräddas i ugnen tillsammans med laxen.
Servera med cous cous och ugnsstekt tomat.

Cous Cous

2 port:
1,5 dl vatten
1 msk olivolja
½ tsk salt (eller ½ grönsaksbuljongtätning)
1,5 dl cous cous
0,25 g saffran alt. ½ tsk curry och ½ tsk spiskummin
2 dl djuprfyst grönsaksblandning
Garnera med färsk mynta

4 port:
3 dl vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt (eller ½ grönsaksbuljongtätning)
3 dl cous cous
0,5 g saffran alt. ½ tsk curry och ½ tsk spiskummin
4 dl djuprfyst grönsaksblandning
Garnera med färsk mynta

Koka upp vattnet med olja och salt. Tillsätt cous cous och låt dra.
Blanda med grönsaksblandnig (tex ärter, paprika, majs och broccoli)