Flygande Jacob

image_print

Flygande Jacob 2 port

2 port grillad kyckling
lite italiensk salladskrydda
Gratängsås:
1 dl vispgrädde
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl chilisås
1/2 tsk curry

1 banan

½ förp. bacon ( 70 g)
1/4 dl salta jordnötter

Bena ur kycklingen och ta bort skinnet. Skär köttet i mindre bitar och lägg kycklingen i en ugnssäker form. Krydda med italiensk salladskrydda.
Vispa grädden och blanda den med creme fraiche, chilisås och curry. Bred gratängsåsen över kycklingen. Dela bananen mitt itu och dela bitarna på längden. Lägg bananen på gratängen.
Grädda i 225 graders ugnsvärme ca 15 – 20 minuter.
Stek baconet knaprigt, låt fettet rinna av på hushållspapper.
Garnera med bacon och strö över jordnötterna.
Servera med ris.

Detta är mitt gamla recept från 70-talet.