Pastasallad med kyckling och fetaost 2 port
2 dl pastaspiraler (fullkorn)
2 st kycklingklubbor (eller 2 port salladskyckling)
1 bit gurka
2 tomater eller några körsbärstomater
½ paprika
½ röd lök
svarta oliver utan kärna
½ burk tärnad fetaost
Dressing:
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
oregano eller basilika
salt och peppar
Koka pastaspiralerna i saltat vatten. Spola med kallt vatten och låt pastan kallna.
Rensa kycklingen från ben och skär den i bitar. Skiva gurkan, skär tomaterna i mindre bitar.
Strimla paprikan och skiva löken. Blanda alltsammans. Häll över dressingen.
Servera med bröd och gärna tzatziki.
Tzatziki
2 dl matlagningsyoghurt
grön gurka (grovriven)
salt
1 msk olivolja
1 tsk citronsaft
1 krm malen svartpeppar
1 vitlöksklyfta
finhackad dill (eller persilja)
Blanda samman yoghurt, gurka och olja.
Smaksätt med peppar, vitlök, citronsaft och dill.