Meny 6

image_print

Ceviche med räkor och laxsnitt 4 port
20 räkor
1/4 mango i tärningar
½ avocado
1 hackad vitlöksklyfta

Marinad:
1 msk olivolja
1 msk pressad lime
finhackad dill
salt och peppar
ev.finhackad chili

Dekoration:
Limeskiva
Dillvippa

Laxsnitt:
2 skivor formbröd
smör
gravad lax

Skär kanterna på formfranska, rosta lätt och dela dem diagonalt.
Tips! Mango och avocado kan bytas ut mot tärn. tomat eller bananskivor

Kyckling Cordon bleu 4 port

4 st kycklingfilér
4 skivor rökt skinka
8 rejäla skivor lagrad ost

Panering:

1 dl vetemjöl
2 krm salt
peppar
1 ägg
1 dl ströbröd

smör till stekning

Skär en skåra i varje filé. Vik ut och lägg filén i en plastpåse. Banka kycklingen med hjälp av en kastrull.
Lägg ost- och skinkskiva på ena halvan. Vik ihop.

Dubbelpanera:
Vänd först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet.
Stek på båda sidor tills kycklingfilén har fått en vacker färg.
Efterstek i ugnen på 175 grader ca 20 minuter.
Kycklingen skärs i mindre bitar .

Serveringsförslag:
Serveras med broccoli, ugnsstekta tomathalvor, ärtor och kulpotatis.

Chokladshots 4 st

1 dl vispgrädde (eller matlagningsgrädde)
100 g mörk choklad

Garnering: frukt eller bär
tex. hallon och mango

Hetta upp grädden i en kastrull. Dra av värmen och bryt ner chokladen.
Rör tills chokladen smält. Häll upp i glas och ställ kallt en stund före servering.
Har shotsen stått sedan dagen innan, kan den behöva stå framme en stund före servering för att inte bli för hårda.
Toppa chokladshotsen med färsk frukt eller bär.

Tips! Önskas mjölkfri shot, använd havregrädde.