Grekisk paj 4 port
Pajdeg: (grundrecept)
3 dl vetemjöl
125 g kallt smör
2 msk iskallt vatten
Låt degen vila 1 timme.
Fyllning:
1 squash eller aubergine (300 g)
1 gul lök eller purjolök
1 vitlök
2 msk olivolja
1 tsk örtkryddor, tex timjam, rosmarin eller salvia
3 tomater
150 g fetaost
2 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
20 kärnfria oliver
Kavla eller platta till degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel. Låt formen stå i kylen ca 30 min.
Förgrädda pajen i 200 grader 10 – 15 min.
Strimla squashen, skala och skiva löken, skala och finhacka vitlöken. Fräs dem mjuka i olivolja i en stekpanna. Tillsätt örtkryddor.
Skiva tomaterna och skär fetaosten i tärningar.
Vispa ihop ägg, mjölk och salt.
Lägg grönsaksfräset i det förgräddade pajskalet. Strö över tomater och ost.
Häll äggblandningen och strö över oliverna.
Grädda i ugnen ca 25 min i 225 grader tills äggsmeten stelnat.