Pizzahjärtan
Pizzadeg:
3 dl vetemjöl
1 påse torrjäst
½ – 1 tsk salt
1,5 vatten (50 grader varmt)
0,5 dl olivolja
Tomatsås:
1,5 dl passerade tomater
1 tsk oregano eller basilika
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
lite salt och svartpeppar
Fyllning:
150 g rökt skinka i strimlor
1 tomat i skivor
1 grön spansk peppar i skivor
3 färska champinjoner i skivor
Riven Mozarellaost
Olivolja till kanterna.
Gör först degen. Dela den i två bitar och knåda till bollar.
Låt jäsa 30 minuter (eller längre tid) under bakduken.
Kavla varje boll till tunna bottnar. Lägg dem på en smord ugnsplåt och forma dem till hjärtan.
Blanda ihop ingredienserna till tomatsåsen och koka upp. Bred tomatsåsen på bottnarna, men lämna liten kant runt om.
Strö över osten och fördela fyllningen på.
Låt jäsa ytterligare ca 20 min.
Pensla kanterna med olivolja och droppa gärna lite ovanpå osten.
Grädda pizzorna på nedre falsen 275 grader ca 6-8 minuter (eller längre, beroende på ugnen)
Strö över lite färsk oregano/basilika.