Potatisterriner

image_print


Potatisterriner eller potatisbakelser

2 port:
300 – 400 g potatis
0,75 dl riven lagrad ost
1 vitlöksklyfta pressad
salt nymalen svartpeppar
1 ägg
0,75 dl matlagningsgrädde (eller créme fraiche 34%)

4 port:
600 – 800 g potatis
1,5 dl riven lagrad ost
2 vitlöksklyftor pressade
salt och nymalen svartpeppar
2 ägg
1,5 dl matlagningsgrädde (eller créme fraiche 34%)

Ugn 175 – 200 grader

Skiva potatisen mycket tunt. Varva potatis och ost i smorda portionsformar.
Vispa ihop ägg, grädde, vitlök, salt och peppar. Grädda ca ½ timme tills potatisen är mjuk.

Tips! Osten kan ersättas med cevréost om man önskar mera sting.
Det går bra att krydda lite extra med basilika och dragon.
Eller dill om terrinen serveras till fisk.