
Saffranskryddad fisksoppa
2 port:
300 g fisk i bitar (tex lax eller torsk)
1 msk olja
1/2 gul lök i tärningar
100 g potatis i tärningar
1 morot i tärningar
1/2 påse saffran
2 dl vatten
2 dl grädde
1 msk grönsaksfond
dill
salt och svartpeppar
sambal oelek eller chiliflakes
Dekorering: räkor och färsk dill.
Fräs lök, potatis och morot i olja.
Tillsät saffran, vatten och fond.
Låt soppan koka i 15 minuter.
Tillsätt grädde, finhackad dill och sambal eller chiliflakes.
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt fisken.
Sjud soppan några minuter så fisken blir genomkokt.
Dekorera ev. med räkor och dillvippar.
Variation: Uteslut saffran.
Tillsätt 1 tomat i tärningar och riven vitlöksklyfta.
