
Ratatouille med saffran och feta
2 port:
olivolja
1/2 lök
1 st vitlöksklyfta
150 g squash (zucchini)
150 g aubergine
100 g sötpotatis
50 g paprika
2 dl passerade tomater
1 dl vatten
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad timjan, oregano eller dragon
1/2 tsk paprikapulver
1/2 grönsaksbuljongtärning
lite svartpeppar
Sambal oelek eller chiliflakes
0,5 g saffran
ev. salt
Fetaost
Hacka löken grovt och riv vitlöken.
Skär squash, aubergine och paprika i 2 cm:s kuber.
Fräs löken och vitlöken i olja. Tillsätt grönsakerna och låt de fräsa med en stund.
Tillsätt passerade tomaterna och rör om. Smula i buljongtärningen. Krydda, salta och peppra.
Lägg på locket och koka på medelvärme ca 30 minuter. Rör om då och då.
Tillsätt vatten om det behövs.
Smula över fetaost. Servera med bröd.