Kebabsås och hummus

image_print

Röd kebabsås 4 port

3 dl passerade tomater
½ – 1 tsk vitlökspulver
½ – 1 tsk svartpeppar
lite cayennepeppar

Vit kebabsås 4 port:
3 dl gräddfil
2 msk majonnäs
½ msk italiensk salladskrydda
½ – 1 tsk vitlökspulver

Blanda samman ingredienserna och låt stå i kylen.

Hummus

1 burk kikärtor
2 st vitlöksklyftor
1 msk pressad citron
4 msk olivolja
0,5 tsk spiskummin
vatten
salt o peppar

Skölj kikärtorna. Pressa citronen. Mixa kikärtorna, vitlöken, citronsaften, olivoljan och spiskumminen till en slät röra.
Om hummusen känns för fast, mixa i lite vatten.
Smaka av med salt o peppar

Tips! Ersätt en del av kikärter med kokta morötter, vacker färg.