Tomatsås

image_print

Tomatsås 4 port

1 – 2 schalottenlökar (finhackade)
2 – 3 msk olivolja
2 – 3 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta (pressas)

1 tsk torkad basilika (eller 1/4 dl strimlad färsk basilika)
1/2 – 1 tsk strösocker
400 g passerade tomater
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Fräs löken i olivoljan. Tillsätt tomatpurén och vitlöken, låt den stekas med en stund utan att brännas.
Tillsätt torkad basilika, socker och passerade tomater.
Koka såsen i minst 20 minuter på svag värme underlock.
Smaka av med salt och peppar.
(Sist den färska basilikan i den färdiga såsen)

Tips! tillsätt röd balsamvinäger
eller 1 tsk sambal och 1 tsk krämig vinäger(aceto balsamico di modena)