Svampsoppa 2 port
150 g färska skogschampinjoner
1 schalottenlök, skivade
1 vitlöksklyfta, skivad
olivolja (eller smör)
3 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 msk kantarellfond
Kryddor:
2 – 3 krm svartpeppar
2 – 3 krm rosépeppar
2 krm cayennepeppar
1 tsk lökpulver
Tvätta och skiva champinjonerna. Skala och skiva lökarna.
Fräs svampen och lökarna i olja ett tag, häll i hälften av vattnet. Låt koka tills mesta av vätskan kokat in. Mixa alltsammans slät och tillsätt resten av vatten, grädde och kantarellfond. Krydda soppan och låt den koka några minuter.
Servera soppan med vitt bröd och baconchips bredvid.
Topping med baconchips:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen ca 10 – 15 minuter eller tills bacon är torr och knaprig.