Pasta alla Norma

Pasta alla Norma 2 port
(Vegetarisk pastarätt)

1 st aubergine + salt
1/2 dl olivolja
120 g fusilli eller penne rigata
Sås:
1 msk olivolja
1-1,5 vitlöksklyfta
1/2 gul lök
basilika och oregano
1/2 tsk chiliflakes
1/2 msk balsamvinäger
1 msk tomatpuré
2 dl passerade tomater
ev. salt och peppar
Dekorering:
Ricotta
riven pecorino eller annan lagrad ost
Färsk basilika

Skär auberginen i 2 cm kuber, salta och låt dra ut vätska i 20 minuter.
Torka kuberna med hushållspapper och stek dem i olja.
Koka pastan i saltad vatten.

Sås:
Fräs lökarna i olja 5 minuter på svag värme. Tillsätt kryddorna, socker och ev. vinägern. Häll över tomaterna och tillsätt tomatpuré.
Låt såsen puttra en stund på låg värme. Smaka av med salt och peppar.

Tillsätt hälften av auberginen i såsen.
Häll vattnet av pastan och blanda pastan med tomatsåsen.
Dekorera med resten av auberginen, basilika och strö över riven ost.
Tips! Istället för ricotta kan man använda smulad fetaost.



image_pdfimage_print