Pasta alla Norma

Pasta alla Norma 2 port
(Vegetarisk pastarätt)

1 st aubergine
1/2 dl olivolja
Sås:
1 msk olivolja
1-1,5 vitlöksklyfta
1/2 gul lök
basilika och oregano
1/2 tsk chiliflakes
1/2 tsk socker
(1/2 msk rödvinsvinäger)
1 msk tomatpuré
2 dl passerade tomater
salt och peppar

2 port Fusilli eller pasta penne
pecorino som är lagrad fårost
(eller annan lagrad ost)
Dekorering: Färsk basilika

1. Skär auberginen i 2 cm kuber, salta och låt dra ut vätska i 20 minuter.
Torka kuberna med hushållspapper och stek dem i olja.
2. Koka pastan i saltad vatten.
Sås:
3. Fräs lökarna i olja 5 minuter på svag värme. Tillsätt kryddorna, socker och ev. vinägern. Häll över tomaterna och tillsätt tomatpuré.
Låt såsen puttra en stund på låg värme. Smaka av med salt och peppar.
4. Tillsätt hälften av auberginen i såsen.
5. Häll vattnet av pastan och blanda pastan med tomatsåsen.
Dekorera med resten av auberginen, basilika och strö över riven ost.



image_pdfimage_print