Fylld tomat och paprika

image_print

Risfyllda tomater i ugn
2 port veg
(Gemistes)

2 strora tomater
2 msk olja
1/2 gul lök
pressad vitlöksklyfta
0,5 dl ris
hackad persilja eller mynta
1 hackad tomat
1 dl vatten
salt och peppar
ströbröd

Skär ett lock på tomaterna som sparas.
kärna ur tomaterna och spara inkromet till fyllningen.
Hacka löken och fräs i olja. Tillsätt riset. Låt koka några minuter.
Tillsätt 0,5 dl vatten, persilja, salt och peppar. Låt koka ytterligare ca 10 – 15 minuter.
Fyll tomaterna med blandningen och ställ dem i en smord ugnsform.
Lägg på locken, häll lite olja på varje lock och strö över lite ströbröd.
Häll lite vatten i formen.Baka i +200 grader i 30 – 40 minuter.

Risfyllda paprikor i ugn
2 port veg
(gemistes)

2 små gröna paprikor
2 msk olivolja
1/2 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 dl ris
Hackad persilja eller mynta
1 hackad tomat
1 dl vatten
salt och peppar
ströbröd

Skär ett lock på paprikorna som sparas.
Kärna ur paprikorna och förväll dem i saltad vatten 5 minuter.
Hacka löken och fräs i olja.
Tillsätt riset. Låt koka några minuter.
Tillsätt 0,5 dl vatten, persilja, salt och peppar. Låt koka ytterligare ca 10 – 15 minuter.
Fyll paprikorna med blandningen och ställ dem i en smord ugnsform.
Lägg på locken, häll lite olja på varje lock och strö över lite ströbröd.
Häll lite vatten i formen. Baka i +200 grader i 30 – 40 minuter.