Kikärtsbiffar

image_print

Kikärtsbiffar med myntasås 2 port

400 g kokta kikärtor (2 burkar)
½ gul lök
½ dl persilja
2 msk vetemjöl
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
½ tsk koriander
½ tsk kummin (eller spiskummin)
1 krm svartpeppar eller cayennepeppar
1 krm vitpeppar
1/2 tsk bakpulver

Blanda alla ingredienserna och mixa i en matberedare till en riktigt mjuk smet.
Tillsätt bakpulvret och låt stå i 30 min.
Forma 6 st biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna ca 3 min på varje sida.
Servera med klyftpotatis, myntasås och sallad.

Myntasås 2 port:

1 dl matlagningsyoghurt
1 msk färsk mynta
1 cm färsk pepparfrukt (utan kärnor)
2 tsk Ajvar Relish eller chilisås
lite salt

Finhacka mynta och pepparfrukt. Blanda alla ingredienserna och låt såsen stå kallt.

Klyftpotatis 2 port:

ca 400 g potatis
olivolja eller smör
salt

Skala potatisen och klyfta varje potatis i 6 klyftor.
Lägg en bakplåtspapper i en liten ugnsform. Fördela potatisen på
formen. Ringla över lite olja eller klicka på smör.
Stek i 225 graders ugnsvärme ca 20 min tills potatisen känns mjuk
och har fått en vacker färg. Salta.