Räkmacka med hemlagad majonnäs

image_print

Räkmacka 2 st

2 st surdegsbröd, franskbröd eller polarkaka
ca 1 dl majonnäs (köpt eller hemmagjort)
2 salladsblad
2 dl stora skalade räkor
2 st hårdkokt skivad ägg
2 dillkvist
körsbärstomater gurka och 1 avocado
citronklyftor

Bred majonnäs på brödet. Lägg på ett salladsblad, äggskivorna och räkorna. Garnera med dillkvist. Servera med skivad gurka, avocadoskivor, halverade tomater och citronklyftor.

Hemlagad majonnäs 2 port
1 äggula
1/2 tsk dijonsenap eller skånsk senap
0,75 dl rapsolja
salt och svartpeppar

Vispa ihop äggula och senap i en skål.
Tillsätt oljan lite i taget under vispning.
Smaksätt med salt och peppar.
Det går bra att använda mixer.