
Biffar 2 port:
250 g färs
4 msk vispgrädde
2 msk ströbröd
1 msk finhackad schalottenlök
3 krm salt och peppar
Smör till stekning
Blanda vispgrädde och ströbröd, låt det svälla en stund.
Tillsätt färsen, lök, salt och peppar. Rör smeten så allt blandar sig.
Forma 6 biffar och stek de i smöret.
Pepparsås 2 port:
1,5 dl vatten
1/2 dl vispgrädde
1 tsk tomatpuré
1/2 msk köttfond *
1/2 msk Japansk soja
Lökpulver
salt och malen peppar
1/2 tsk svartpeppar hela
1/2 tsk grönpeppar hela
1/2 tsk rosepeppar hela
Majzenaredning
Mortla pepparkornen.
Blanda alla ingredienserna utom majzena.
Sjud såsen ca 15 minuter, red med majzenaredning.
Koka ytterligare 1 minut.
*Man kan ta grönsaksfond istället
eller buljongtärningar.