Biffsallad

image_print

BIFFSALLAD

2 port

Sallad tex. isbergssallad
50 g coctailtomater
Gurka
Salladslök
Koriander eller persilja

200 – 250 g lövbiff
rapsolja till stekning
salt

Sås: blanda ihop
1 msk rapsolja
1 msk Japansk soja
2 tsk pressad lime
1 finriven vitlöksklyfta
chiliflakes
ev. nypa socker

Sesamfrön till dekorering

Strimla sallad och lägg den på ett serveringsfat.
Halvera tomaterna.
Skär gurkanpå längden, kröp ur kärnorna och skär i skivor.
Skiva salladslöken och koriandern.
Lägg grönsakerna på salladen.

Skär lövbiffen i strimlor och stek i olja lite i taget, salta lätt och ta upp.
Häll köttet och såsen tillbaks i stekpannan. Låt allt koka upp.
Fördela lövbiffen med sås på salladen.

Strö över sesamfrön.