Mexikansk kycklingsoppa 2 port
Sopa de pollo
.
1 – 2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
100 g salladskyckling
kycklingkrydda
1 röd chilifrukt (strimlad eller hel)
½ liter vatten
2 msk kycklingfond eller 1 buljongtärning
½ st grovriven morot
125 g squash (tärningar)
1 st lime (pressad)
1,5 msk hackad persilja
ev. salt
Till servering:
Riven parmesanost
Krutonger:
Skär vitt formfranska i tärningar, rosta i ugn 200 grader eller i stekpanna med lite olja
Eller servera soppan med färsk bröd.
Tina kycklingen, strö över kycklingkrydda.
Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull och stek vitlöken. Lägg i chilin och slå på hönsbuljongen.
Tillsätt morötterna, squashen och limesaften. Koka i 5-10 min.
Lägg i kycklingen och sjud soppan ytterligare ca 5 min.
Strö över persilja.
Servera med parmesanost och krutonger eller bröd.
Tips! Det går utmärkt att använda grillad kyckling (utan skinn) som tärnas och kryddas med kycklingkrydda.
Chili kan tillsättas hel och låt den koka med i soppan.