Indisk chicken korma
2 port:
300 g kycklingfilé
1 stor tomat
olja eller smör att steka i
1 gul lök hackad
2 vitlöksklyftor pressad
1/4 dl riven ingefära
1/2 dl mandelmjöl (kan uteslutas)
1 dl kokosmjölk
1 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl mellangrädde
1/2 kycklingbuljongtärning
1/4 tsk salt
Kryddblandning:
1/2 msk mald koriander
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk malen kardemumma
1/4 tsk kanel
1/4 tsk cayennepeppar
Skär kycklingen i 3 cm:s kuber och tomaten i mindre bitar. Bryn dem i olja eller smör och ta upp åt sidan.
Blanda ihop kryddorna och fräs de i olja eller smör på svag värme. Tillsätt löken och ingefäran, låt de fräsa en stund. Tillsätt kyckling och tomat.
Strö över mandelmjöl, späd med kokosmjölk, yoghurt och grädde.
Tillsätt kycklingbuljongtärning och salt.
Låt grytan puttra på svag värme ca 45 minuter.
Servera med kokt blomkålsris eller basmatiris och naanbröd.
Dekorera med en klick med matlagningsyoghurt och bladpersilja.