JULMATEN

image_print

TRADITIONELL JULBORD

Kaviarägg, ugnsomelett med champinjonsstuvning
Sill och Lax: Senapssill, Vitlökssill. Gravad lax med gravlaxsås
Sillsallad, Sillsallad Pitevis
Sallader : Rödbetssallad, Mimosasallad, Legymsallad

Janssons Frestelse
Finsk kålrotslåda
Lutfisk med vitsås
Julskinka
Julköttbullar
Revbensspjäll
Prinskorv (Köps färdiga och steks i stekpanna eller i ugn)

Rödkål

Olika sorters ost: Tex Västerbottensost, Cheddarost, Blå mögelost, Brie…

Juldesserter: Ris a la Malta, Skumtomte pannacotta, Kesellaris med hallon, Fruktsallad med mandelgrädde

Julgodis: Chokladtryffel, Farmors marsipangodis, Chilitryffel

Dryck: Mumma, Saftglögg, Vinglögg

JULTAPAS / MINGELMAT

1.Matjesill på finngrisp eller tunnbröd och creme fraiche o dill
Alt.1.(veg. tunnbröd med riven riven västerbottensost)
2.Vitt bröd med sardell och hackad tomat och räka.
3.Tunnbrödssnittar (veg. vegetarisk fyllning)
4.Köttbullar (veg. vegobullar)
5.Dadlar lindade med proscuitto(eller bacon)
6.Kavring eller krustader med fetaoströra och fikon (veg.)
7.Ostkuber med vindruva på pinne (veg.)
8.Pepparkaka med ädelost (veg.)