Chokladtryffel ca 35 st
300 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
20 g smör
kakao
Smält chokladen i vattenbad.
Koka upp grädde, låt svalna lite. Rör ner grädden i det smälta chokladen.
Rör i smöret. Låt tryffeln stelna i kylen.
Rulla kulor och rulla dom sedan i siktad kakao.
Farmors marsipangodis
2 dl sötmandel
2 dl florsocker
äggvita
röd karamellfärg + lite vatten
strösocker
Skålla mandeln och skala dem.
Mal riktigt fint 2 ggr i en mandelkvarn.
Blanda med äggvita till lagom konsistens.
Forma bollar som rullas i karamellfärg och sedan i strösocker.
Förvara i kylen.
Genväg: använd färdig mandelmassa.
Cornflakes – godis
125 – 150 g cornflakes
200 g kokosfett
3,5 dl florsocker
ca 3 dl kakao
Smält kokosfett, rör i resten av ingredienserna.
Skeda små bollar. Förvara i kallt i en burk.